Alexandra Falk

2015-02-26
17:56:16

Vårkänslor i Lund

Kors nu var det återigen längesedan jag skrev på bloggen, men det har inte blivit mindre fotat för det!
 
När snön låg djup passade jag på att göra en snögrotta till katterna en dag då de tvar kramsnö. Den blev mäkta populär och jag fick många härliga bilder på mina hårbollar, men ska nog ta att göra ett bildspel med allesammans så dessa kommer lite senare.
 
Under den här tiden har jag också gjort en visit nere i Skåne, hälsat på i Lund. Hemma var det is och snö men där nere var det barmark, så skönt att itne behöva halka! Helgen tillbringades i godan ro med gott sällskap, lugn, god mat, brädspel och några miniexkursioner, bland annat till Botaniska:
 
 

 

Därefter har de tvarit ganska lugnt med plugget, har legat i ett stillestånd mellan tentor och resultat på tentor. Lustig nog har jag haft fullt över öronen ändå... När man pluggar blir mycket eftersatt i huset, så de tvar en hel del att städa och plocka undan på. Dessutom kom den förgrymmade kristallsjukan tillbaka lagom till jag gjort sista tentan så i närpå en vecka kändes det som jag varit ute och svirat dagen innan...
 
Snön har smält sakta men säkert här hemma också, nu behöver man inte längre vara orolig för att halka, men Max får alltid ta sig en "underdusch" när vi varit ute och gått för det är skitigt att bo på landet när snön har smält och det är extremt mycket vatten överallt.
Katterna är ute allt mer nu också, skönt för dem, Vinter fick något slags vårryck en dag förra veckan och råkade hamna i äppelträdet, vilket inte hör till det vardagliga.
 
På växtfronten så har jag beställt fröer inför sommarens odlingar, klippt ner pelargonierna, sått kaktussar, kattgräs och violer. Gräset kom upp fort vilket uppskattades något enormt, särskilt av Vinter (han ser inte bara ut som ett får, han äter även gräs)
Vinter kollar birdisar
 
Dessa små hittade jag förresten i Lund, alltså inte hemma i Bellö, än så länge! Men jag har sett videtussar, gäss och jag fick även höra via far att tranan har kommit till Sunhult! Enligt SMHI ska det dessutom vara vår nu, om man ser på temperaturen... 26 Februari, njaa... Aja, det var ju tidigt förra året så jag tackar inte nej till tidig vår i år också.