Alexandra Falk

2014-08-16
19:44:12

Sensommar?

 
Det rasslade bara till!! Efter soliga dagar med 30 grader varmt och tropiska nätter så kan jag nu konstatera att högsommaren gått över till sensommar. Rent metereologiskt sett så började sommaren tämligen tidigt, så det är ju inte undra på att det börjar se lite slitet ut ute, både bland lövkronorna, gräs och blommor. Många fåglar har tystnat, årets fågelungar övar då och då inför nästa år och vissa fåglar har till och med flyttat söderut.
 
Jag har pluggat och pluggat, sen pluggat lite till, och som grädde på moset gick jag och fick kristallsjuka och magsjuka den veckan jag fyllde och egentligen skulle gjort tentan. Fick ett litet mysigt meddelande av Eksjö energi  den dagen jag fyllde, där de sa att de hittat ekoliebakterier i vårat komunala dricksvatten, en sådan underbar födelsedagspresent. Förra året kom Vinter med en huggorm på min födelsedag, i år detta, vet inte vilket jag uppskattar mest... Annars var dagen toppen, treårskalas på dagen för lille Alfred som jag delar födelsedag med, myskväll med trevliga vänner på kvällen, och dagen därpå slog han till igen; Stefan fixade trerätters till moi!! Helt fantastiskt gott! Synd att man inte fyller år fler gånger om året.
 
Som sagt, denna sommaren har jag räknat matte så det närpå börjat ryka ur öronen på mig, men allt eftersom har det tagit sig och på tisdag är det dags att åka till Kräftriket i Stockholm och skriva min livs första matematiktenta! Tror allt att min gymnasielärare skulle vara riktigt stolt över mig om han visste, med tanke på hur stora problem jag kunde ha med matten. Nu får vi ju se om jag klarar den, gör jag det så, wow, då måste jag hitta på något riktigt trevligt, annars så får jag väl slicka såren och "gör om gör rätt".
 
Katterna mår bra, Simba är normalviktig enligt veterinären, första gången på 2 år. Tyvärr har han rejäla tandproblem som han har ont av, efter tentan blir det till att ringa veterinären och beställa tid hos kattandläkaren.
Maya mår fint hon också, tyvärr är hon något överviktig enligt fru djurdoktorn... Mja, hon är ju den som äter mest snask och ger sig inte allt för långt bort hemifrån... Men jag tycker det är mest päls... Aja, återgår till det lättare fodret nu igen efter sommarens något mer näringsrika i och med allt utevistande för katternas del. Vinter mår fint, han ska vaccineras först i Oktober men jag är säker på att han är normalviktig. Han har förresten fyllt 7 år under dagarna, den 30 Juli. Det är alltså 7 år sedan jag tog studenten! Tänka sig, i September ska jag på klassträff, det är 10 år sedan jag slutade nian. Jag både känner mig och inte känner mig 10 år äldre än då.
 
Max växer för glatta livet, han väger nu 11 kg och också normalviktig. Har fått skaffa en sele till honom istället för kopplet, inte för att han drar särskilt mycket, men när han väl gör det känns en sele betydligt mer skonsamt för en vovve som han. Sitt, ligg, tass och varsågod kan han. Skäller knappt något alls och det går allt bättre i den fina hundgården och hans egna hundrum. Det är ju roligare att vara ute än inne, speciellt när man har en egen badenbadenstol att ligga i och spejja!

Max meriter för i sommar:
*Åkt färjan till Gotland
*Gått i Visby
*Åkt färjan till Visingsö
*Varit på Astrid Lindgrens näs och träffat hönor samt kaniner
* Träffat kor, får, hästar, höns, kaniner, katter och andra hundar, utan att skälla och gny
*Åkt motorbåt
*Badat
*Paddlat kajak
*Tältat
*Gått på stan
*Varit hos veterinären
*Duschat
*Varit på student
*Gått på marknad
*Varit på visafton och lyssnat på matte när hon sjöng
 
Listan är lång, och den lär antagligen bli längre!
 
 
Nu har jag börjat samla in fröer till nästa års sådd, de stackarns blommorna som först halvt som halvt torkat ut, och sedan närpå gått av i och med de kraftiga regnen, har blivit ganska nedgångna, dahliorna är dock going strong fortfarande, liksom pelargonerna. Gurkorna blir allt fler och tomaterna likaså.
Små godistomater
 
Har gjort mina första inlagda gurkor nu, med gul lök! Mumma och tack Anita!
Mina stackars pelargoner som inte överlevde vår semester pga av lokal övervattning, börjar ta sig igen!
 
 
I sommar har vi lekt vattenkrig!
 
Vi har tyvärr också krigat mot getingarna som boat sig på vinden ovanför sovrummet. det var fullt av de små sattygen, i och med att jag inte tål dem så kunde vi inte ha öppet sovrumsfönstret, vilket gav resultatet; ett sovrum 30 grader varmt! Efter några kvällars radarsprayande så utrotades de dock och nu har getingbekämparen nr 1 satt rester av julgardinerna i de hål i fasaden som de for in och ut i.
 
Klockargården är nu inte bara dekorerat med pelargoner och andra blommor i fönstren
 

Frökapslar efter Mullberry Rose, riktigt dekorativa! Får bli en favorit i repris nästa år!
 
Ha det göttandes alla vänner!
 
Hoppas att det inte tar lika lång tid till nästa gång jag skriver!
 
P.S Håll tummarna för mig! D.S