Alexandra Falk

2014-11-07
15:21:00

Dubbelkvartett, tandvärk och kastrering

Mycket spännande rubrik måste jag säga!

I söndags sjöng jag med Dubbelkvartetten i Adelövs kyrka, som alltid var det toppenskoj att få sjunga ihop med gänget igen, otroligt bra altar, basar, tenorer, sopraner/flöjtist och pianist! Kika gärna på bilderna här:
Dubbelkvartetten

Under denna intensiva konsert hade jag en extremt intensiv tandvärk som terroriserade mig något oerhört. Min ena visdomstand hade börjat titta fram under helgen. När jag gapade kändes det som jag kunde gå några extra toner högre med tanke på hur ont det gjorde. Men, jag fixade det fint, men tandvärken höll i sig till torsdagen, alltså närpå en vecka, hualigen.

På tisdagen var det dags för mig att skriva tenta, och Maxs kastrering. Tentan gjorde jag mitt emot den byggnaden som veterinären hade sitt kryp in i (I12 i Eksjö), samtidigt som ING2 lekte krig i staden, det smattrade om vartannat och millitärbilar åkte kors och tvärs i den lilla trästaden."Militärpoliser" stod lite här och var dessutom.
Tentan gick betydligt sämre än Max kastrering kan jag i alla fall konstatera. Hade min föreläsare dock haft den sista föreläsningen något tidigare än dagen innan tentan, så hade det nog gått något bättre. Aja, det är bara att bita ihop, som väl utan tandvärk nu.

Max har fått gå med tratt sen i tisdags, och det värsta av allt, han får inte gå längre promenader (kisserunda är tillräckligt) och inte leka "hårt", inte springa lös och inte hoppa. Är t.o.m. kopplad på gräsmatten. Vore dessutom inte tillräckligt förskräckligt så kom det ju snö igår, Max första snö, och han var helt salig av lycka, den vita sörjan gick både att gräva i och äta. Jätte skoj! Men fick Max köra räser i snön? Nej. Fy va tråkigt tycker valpen! Tråkigaste veckan ever^^
Max var på återbesök hos veterinären igår (Eksjö lekte fortfarande krig, mötte 5 pansarfordon med gröna gubbar på taken när vi åkte genom stan). Det gick fint, men han har fortfarande hårde restriktioner på den fysiska delen, håller han inte sig lugn så kan den kvarvarande "påsen" vätskefyllas. Det är inte bra. Nu får han försöka ta det så lugnt i helgen som möjligt, 2 be continue. Parabolen får sitta kvar i några dagar till (totalt 10 dagar enl. veterinärens ordination).